Jak využít svůj potenciál s nadupanými podcasty

Internet je plný rad, jak jíst, cvičit nebo meditovat. Ty ale nefungují, když jedna s druhou neladí. Poslechněte si vybrané podcasty a vybalancujte životní styl tak, abyste žili opravdu naplno.

Cvičení třikrát týdně ještě neznamená zdravý životní styl. Všechno se vším souvisí a pro úspěšný život je nezbytné harmonizovat víc oblastí. Laicky řečeno, cvičit a jíst zdravě je sice fajn, ale pokud nebudeme pracovat i na své duševní kondici, může se stát, že se při první krizi naše pohoda sesype jako domeček z karet.

Nebojte se, není to žádná věda – když dáte šanci myšlence, že kvalitu svého života jste schopni ovlivnit, cesty k harmonizaci se vám začnou otevírat samy. A odstup ke všemu, co vám ubližuje a škodí, dorazí v těsném závěsu. Nabízíme vám výběr zajímavých podcastů, které cílí právě na celistvý přístup. Najdete v nich zajímavé informace o medicíně, psychologii, moderních technologiích, ale samozřejmě i stravě a pohybu.

Dostaňte ze sebe víc

Brain we are (Apple, Google) je naprosto unikátní podcast o mozku, mysli, biohackingu a fungování člověka vůbec. S pomocí nejnovějších informací a znalostí z oblasti vědy, ale i přírody a filozofie usilují jeho autoři Vojtěch Hlaváček a Jiří Kryštof Jarmar o ideální nastavení svého života. Pokud tedy chcete nakopnout svůj potenciál, jste tu správně. „Proč optimalizovat naši mysl pro dobu, ve které žijeme? Proč se věnovat biohackingu a prevenci zdraví? Kde jsou hranice poznání a fascinace? Milujeme příběhy a snažíme se je vyprávět i formou tohoto podcastu,“ představují svůj podcast autoři.

Přímo na biohacking – tedy optimalizaci mysli, těla a výkonnosti – pak cílí projekt Code of Life (Apple, Google), na kterém se podílí i výše uvedení autoři. Dozvíte se vše potřebné (a zajímavé) pro zvládnutí stresu, spánku, mysli, stravy, mozku, výkonnosti i zdravého pohybu.

Vztahy, smysl, hodnoty

Deep Talks (Apple, Google) je podcast Petra Ludwiga, autora knihy Konec prokrastinace. V rozhovorech se svými hosty se baví o tématech, jako jsou hodnoty, smysl práce či života, a o tom, co dělat pro lepší českou společnost… Dozvíte se například, co je klíčem k úspěchu v podnikání, jak se naučit téměř libovolný (užitečný) návyk nebo jak nalézt v životě více „flow“, tedy činnosti, která vás pohltí natolik, že ztratíte pojem o čase.

Na seberozvoj a prospěšný životní styl je zaměřen podcast Českého rozhlasu Balanc (Apple, Google). Neopomíná ani důležitost dobrých mezilidských vztahů. „Je odpovědí na náročnou dobu a společnost, která (ano, přiznejme si to) vyvolává deprese, úzkosti a nadměrný stres,“ stojí ve vizitce audiomagazínu. Autorem těchto půlhodinových setkání je Petr Bouška – publicista, lektor a psychoterapeut ve výcviku.

I pár minut denně pomáhá

Sympatické pětiminutovky podcastu Health and Lifestyle (Apple, Google) nejsou jen highlighty ze světa medicíny, psychologie a životního stylu (například co stojí za koktáním nebo proč je škoda vylévat vodu z těstovin), ale současně představují skvělý způsob, jak si procvičit a zdokonalit angličtinu. Dva benefity v jednom – to se hodí, ne?

Zajímají vás strategie, jak si zapamatovat víc, číst rychleji a doslova napumpovat svůj mozek na maximum? Pak vás bude bavit Kwik Brain (Apple, Google), rychlé, 19minutové podcasty, jejichž autorem je Jim Kwik, trenér mozku a paměti pro elitní mentální umělce, včetně mnoha předních světových generálních ředitelů a celebrit. Najdete tu cvičení pro trénink mozku i praktické tipy pro zvýšení koncentrace a vyladění soustředění.

Věříme, že si z naší nabídky vyberete podcast, který vás osloví. Ale nenechte se stresovat, méně je někdy více a procházka po parku nebo lesem v tichu bez sluchátek dokáže pro vaši duševní rovnováhu často udělat víc než všechny seberozvojové vychytávky světa.