Digitální gramotnost v kostce pro děti i rodiče

Připravili jsme 10dílný audio seriál pro děti ve věku 10–15 let zaměřený na digitální gramotnost a kyberbezpečnost. Poslechněte si tipy odborníků na oblasti jako narušení soukromí, dezinformace či kyberšikana.

Projekt Tvoje cesta #onlinem je sice určený především dospívajícím dětem, ale své si odnesou i dospělí. Podcast nabízí jedinečnou příležitost ujasnit si klíčová témata bezpečného pohybu na internetu pro děti i rodiče. V jednotlivých dílech je probírají odborníci na slovo vzatí a děti školou povinné. Společný poslech může sloužit i jako odrazový můstek pro další hovory na témata jako bezpečí, dezinformace, manipulace a další úskalí, která v onlinu číhají na všechny bez rozdílu věku.

Seriál Tvoje cesta #onlinem není náš jediný projekt podobného ražení. Finančnímu a digitálnímu vzdělávání se věnujeme už od roku 2016, kdy vznikl projekt ČSOB pro školy. Ambasadoři ČSOB odučili ve školách 2 558 vyučovacích hodin a zapojilo se přes 40 919 dětí v 500 školách. Protože výuku ve školách poznamenala pandemie, vyvinuli jsme aplikaci ČSOB Filip – poznej svět peněz, která běží na Androidu, iOS i na webových stránkách.

Jak jste na tom s digitální gramotností a kyberbezpečností vy? Zjistěte to na www.csob.cz/tvojecestaonlinem nebo na své oblíbené podcastové platformě.