Pepř, který vyhrává světové gastronomické soutěže

Přečtěte si o pepřových kuličkách, které mění životy v Kambodži k lepšímu. Seznamte se s kořením, které zlepší náladu nejen vám, ale i rodině na druhém konci světa.

.pepper..field je česká firma, která do Evropy dováží prémiový pepř od malých farmářů v Kambodži. Kampotský pepř má tu nejlepší pověst na světě – přezdívá se mu černé zlato Kampotu. Unikátní chuti Kampotského pepře od .pepper..field si letos všimla také přísná odborná porota Guild of Fine Foods v Londýně, která jej v podobě čerstvého zeleného lyofilizovaného pepře v soutěži Great Taste Awards ocenila nejvyšším místem – zlatou trofejí Golden Fork. Z Kampotského pepře se tak oficiálně stal unikát mezi pepři a .pepper..field je první oceněnou českou firmou za celou 27letou historii soutěže.

Kvalitu svých produktů .pepper..field nechává vyniknout v udržitelných luxusních dárcích s prémiovým Kampotským pepřem. Vždy je vyrábí ručně a na míru ve spolupráci s malými českými firmami, abyste jimi mohli podarovat své blízké nejen u nás, ale v několika dalších zemích Evropy. Také firmy je zařazují jako pozornost pro své významné klienty.

Lyofilizovaný pepř vyvinul sám spoluzakladatel Lukáš Hejtmánek – nikdo jiný na světě pepř v této čerstvé podobě nedováží: „Bylo nám líto, že nikdo za hranicemi Kambodže nemůže zažít ten pocit, když skousnete čerstvou zelenou pepřovou kuličku právě utrženou z pepřové liány. Speciální proces lyofilizace – tedy sušení mrazem – dokáže, že takto usušená potravina si zachová všechny svoje vlastnosti jako za čerstvého stavu. Všechnu šťavnatost, chuť a všechny své zdravotní benefity,“ vysvětluje Hejtmánek.

Takto upravený pepř je velmi variabilní při použití v kuchyni – svou autentickou chutí dovede perfektně vyladit jakýkoli pokrm. Jako o zázraku o něm mluví i mnozí čeští šéfkuchaři, kteří jej zařazují do svých menu. A jak upozorňuje Klára Dohnalová, tento pepř nepatří do mlýnku, ale je nejlepší jej nadrtit přímo v hmoždíři.

Za výjimečnou chuť vděčí Kampotský pepř několika faktorům – specifickému klimatu regionu Kampot a staletým zkušenostem tamních farmářů, kteří si svůj um v péči o pepřové liány předávají z generace na generaci. .pepper..field nezprostředkovává pouze chuť, ale i unikátní zkušenosti a tvrdou práci v tomto regionu, kterou kambodžským farmářům ulehčuje už od roku 2018. Velkým společným cílem spoluzakladatelů .pepper..field – Kláry Dohnalové, Davida Pavla, Lukáše Hejtmánka a Lenky Trchalíkové – je zajistit soběstačnost, vzdělání a dobrou zdravotní péči pro budoucí generace farmářských rodin, aby mohly farmy důstojně převzít a dále rozvíjet. Za svou práci dostávají tito malí farmáři od .pepper..field vždy férové ocenění, pepř od nich vykupují napřímo, bez prostředníků, a k zákazníkovi, který chce podpořit dobrou věc, se tak vždy dostane čerstvá autentická chuť Kambodže.

Jejich Kampotský pepř ale není jediný, který vyhrává významná ocenění. Sám .pepper..field byl za svou činnost oceněný Asociací společenské odpovědnosti na SDGs jako 2. nejudržitelnější firma v kategorii Byznys. Zanedlouho svou udržitelnou myšlenku potvrdil i získáním certifikátu Udržitelný e-shop na Heurece. .pepper..field tím dokazuje, že i do budoucna chce následovat Cíle udržitelného rozvoje stanovené OSN, podílet se na udržitelném růstu a společném fungování na planetě Zemi.

Do budoucna se můžete těšit na nové exkluzivní spolupráce s českými značkami a s nimi nově vzniklé delikatesy – například pepřovou čokoládu, pepřové destiláty nebo pepřové pivo. Díky novým oceněním darujete potravinu, která je nejen luxusní, ale i gastronomicky velmi hodnotná, a kterou navíc pomáháte rodinám farmářů na druhém konci světa.

V rámci prémiového partnerského programu vám v únoru nabízíme slevu 15 % na veškerý sortiment .pepper..field – tak si okořeňte život!