Boříme mýty o investování

Dnes si vezmeme na paškál zažitou představu, že investování není pro obyčejné lidi. Přečtěte si, jak se můžete zapojit do světa investic i bez kravaty a složitých grafů.

Mýtus #2 – Investování je jen pro odborníky

Popularitu tohoto mýtu živí třeba i filmový průmysl. Kravaťáci z Wall Street sledující grafy a nesrozumitelná čísla se postrkují v tlačenici na burze. Jak pak může kdokoliv mimo tento svět investovat? Pravda však je, že stát se investorem může jednoduše každý. Rozdíl je v tom, zda se spolehne na to, že se mu o jeho investice starají odborníci, nebo se rozhodne investovat na vlastní pěst – kde se už bez znalostí, a  tedy určité odbornosti, neobejde.

Je to podobné, jako by např. létání na dovolenou bylo jen pro piloty. Většina z nás chce prostě letět a je v roli klientů, pro které pracují ti správní lidé čili odborníci. Srovnatelné je to u investování v rámci ČSOB.

Od vás přichází rozhodnutí udělat něco smysluplného s vašimi volnými penězi. Právě investování je osvědčeným lékem v boji proti zdražování neboli inflaci a dokáže časem vytvořit zajímavé výnosy. My vám poradíme, zeptáme se na vaše investiční představy pomocí Investičního dotazníku a nasměrujeme vás do investičního příběhu, který přesně sedne vašemu očekávání.

Pak už aktivitu přebírá tým našich odborníků a každodenně pečuje o vaše investice. Jestli je nyní lepší investovat do zajímavých technologických firem v USA, využít příležitosti k nákupu zajímavé pozice v Evropě, nebo vsadit na budoucí potenciál na atraktivních asijských trzích? Kam investovat v nejisté době a jak správně reagovat? To je práce našich analytiků a správců našich fondů. Mimo jiné každý měsíc připravují pro naše klienty Ekonomiku a trhy, kde se dozvíte aktuální dění.

ČSOB má řešení opravdu pro každého. Kde začít? ČSOB Drobné už určitě máte nebo je znáte. Dalším jednoduchým způsobem je řešení ČSOB Na Míru, kdy se vás zeptáme na správné „investiční míry“ a doporučíme ten správný produkt. Umíme i mnohem více a nabídka našich podílových fondů je opravdu široká. U všech ale platí, že se o ně stará tým našich odborníků. Nebo vás přece jen láká nahlédnout do světa přímého nakupování akcií a stát se odborníkem? Není nic jednoduššího, než si udělat registraci na Patria.cz a pustit se do toho.

 

Hodnota investice a příjem z ní mohou v průběhu investičního období kolísat. Návratnost investované částky není zaručena. Tento materiál má pouze informační charakter a nejedná se o nabídku ani veřejnou nabídku. Minulé výnosy nejsou zárukou výnosů budoucích. Obsah tohoto materiálu nelze vykládat jako poskytování investičního poradenství nebo jiné investiční služby.