Pořádný relax si můžete dopřát i doma

Hodiny hýčkání ve wellness, masáže, vířivka a sauna – to jsou zážitky k nezaplacení. A i když nestojíte o výpravu do lázní, můžete si příjemnou atmosféru včetně mnoha procedur vytvořit doma.

Nedostatek času, riziko nákazy nebo málo volných termínů. Ať už je důvod, proč se do lázní či wellness centra nedostanete, jakýkoli, nemusíte o blahodárné účinky procedur přijít. Můžete si je totiž užít doma a navíc podle časového rozvrhu, který vyhovuje právě vám. A nemusíte ztrácet ani minutu cestováním.

Pár minut klidné hatha jógy, která se soustředí zejména na dechová cvičení a meditační techniky, nebo wellness jógy, jež zklidnění mysli doprovází protahováním svalů, vás skvěle naladí na domácí relaxaci. Začátek cvičení je také dobrý signál pro ostatní členy rodiny, aby vyklidili pole a dopřáli vám dost prostoru a klidu.

Požitek pro všechny smysly

Celý zážitek dokáže pozdvihnout na vyšší úroveň pár zdánlivých drobností. Provoňte si pokoj i koupelnu vonnými oleji či svíčkami, jejichž mihotavý plamen vytvoří příjemné a intimní prostředí pro celkové uvolnění. K tomu pomůže i barevné osvětlení, například přehozený šátek meditační fialové či modré barvy přes lampu nebo bodová světla.

Vhodně zvolená hudba dokáže umocnit celý zážitek. Důležité je vybrat si dostatečně dlouhou stopu, aby vám vydržela po celou dobu domácího wellness zážitku. Kromě klasických písní od oblíbených interpretů si můžete zvolit i zvuky moře, letní bouře, bubnování deště do střechy, zpěv cikád, zvuky pralesa a spoustu dalších.

Koupele a zábaly

V dnešní době není problém si domů pořídit vířivku a saunu. Menší UV sauny a speciální vany s tryskami se vejdou i do panelákového bytu. Ale nemusíme vždy investovat desítky tisíc do vybavení. Stačí nám i obyčejná vana, do které pro uklidňující koupel můžeme přidat vonné soli, pěny, šumivé bomby a oleje.

Ve vaně si můžeme dopřát i rašelinovou koupel, která celé tělo prohřeje, prokrví pokožku a uvolní svaly. Koupelová rašelina neobsahuje pevné částice, a můžeme ji proto s klidem vypustit běžným vanovým odpadem. Dá se použít i na zábaly a obklady. Do vany se hodí i Kleopatřina koupel, uhličitá, kyslíková nebo syrovátková koupel.

Na konec si dopřejte pleťovou masku a vyberte si vhodnou peelingovou sůl či mýdlo, které pomohou prohřátou pokožku zbavit odumřelých buněk. Nezapomeňte aplikovat tělová másla, která pokožku nejen zvláčňují, ale dodávají jíi cenné vitamíny.

Konec dobrý, všechno dobré

Vrcholem relaxace je odpočinout si v pohodlné poloze ve vyvětrané místnosti, zabaleni do teplé deky či přikrývky. Když pak váš domácí wellness zážitek přejde ve spánek, nikdo se na vás nemůže zlobit.