Gastronomie na každý den v kapse

Mobilní aplikace dokážou usnadnit život prakticky ve všech jeho aspektech. Není tedy žádné překvapení, že se spousta z nich zaměřuje i na foodies. Nezáleží na tom, zda s vařením teprve začínáte, hledáte novou inspiraci, chcete vařit dietně, rádi objevujete tajemství zahraničních kuchyní, nebo se necháváte rozmazlit profesionálními kuchaři. Své si v obrovské nabídce najde opravdu každý.

Ať jste začátečník, nebo se prostě chcete některé věci v kuchyni naučit líp, bude se vám hodit aplikace Kitchen stories. Je určena jak pro labužníky, tak pro obyčejné hladovce a po celém světě ji používají miliony lidí. Tisíce receptů, instruktážní videa a články o vaření a pečení s možností přidat a publikovat vlastních recepty, to vše dělá z aplikace skvělého pomocníka do kuchyně. Možnost vytvářet si nákupní seznamy všeho, co vám k vaření chybí, je třešničkou na dortu. K dispozici je zatím v angličtině, němčině a čínštině.

Zajímavé recepty z celého světa včetně týdenních jídelníčků najdete v aplikaci Rohlík Chef. Velkou výhodou je, že všechny potřebné ingredience vám aplikace sama vloží do nákupního koše a rohlík.cz vám pak suroviny doveze až domů. Sestavit tak menu pro celou rodinu třeba na týden, a přitom na nic nezapomenout, nebylo nikdy jednodušší. Aplikace nabízí i recepty českého kuchaře Romana Vaňka.

Skvělý asistent v kuchyni je i Official Cookidoo App, kde najdete desítky tisíc chutných receptů. Aplikace vám umožní vytvářet si plán na delší dobu dopředu nebo si „vylosovat“ náhodný recept a nechat se překvapit, co vás bude v kuchyni čekat. Další možností je vařit to, co vaří ostatní. Nechte si od aplikace zasílat oblíbené pokrmy a budete neustále „in“ i při přípravě jídla.

Dietní vaření a chuťovky od profíků

Pokud jste se rozhodli změnit stravovací návyky, nebo potřebujete pomoc při dodržování zdravějšího stylu, je tu pro vás Tasty. Krok za krokem popisuje, jak uvařit více než 3 tisíce receptů. Navíc si můžete pustit i instruktážní videa, prohlížet fotografie a vyhledávat podle surovin. Aplikace umí nabídnout recepty podle ingrediencí, které máte doma, ale i podle vašich dietních preferencí – vegetariánské, veganské či bezlepkové.

Další zajímavou alternativou nejen pro dietní vaření je aplikace z dílny českých vývojářů Online kuchařka. Nabízí tradiční i netradiční recepty včetně intuitivního vyhledávání nejen v názvu receptu, ale i v surovinách a jednotlivých kategoriích. Umožňuje vytváření nákupních seznamů, kde můžete jednotlivé položky při nákupu škrtat.

Podobně funguje i Paleo Snadno od Lucie Grusové se spoustou dietních rad, zajímavých receptů a informací o stravování. A to vše v češtině. Při nákupu surovin jistě oceníte Fér potravinu, která vám po naskenování čárového kódu rychle a přehledně ukáže její složení, včetně například škodlivých éček.

Nechce se vám vařit, a přesto si chcete užít dobré jídlo? Není nic snazšího, než vyrazit do dobré restaurace a nechat se hýčkat profesionály. Pro náročné se hodí Michelin Guide, který vám najde to nejlepší, co kuchařský svět nabízí. Navštívit s ním můžete více než 15 000 restaurací a hotelů po celém světě. Alternativou nabízející vynikající kulinářské zážitky pro labužníky je i mezinárodní Gormey nebo tuzemský Restu.

Ať sáhnete po jakékoli variantě, přejeme vám dobrou chuť.