9 + 1 důvod, proč si zamilovat golf

Golf je hra na celý život a skvěle strávený čas. Tento fakt potvrzuje stále více důkazů. Hraní golfu, zvláště spojené s pohybem v přírodě, jednoznačně souvisí s duševní pohodou. Přečtěte si, proč golfisté žijí nejen déle, ale také zůstávají zdravější.

Ve spolupráci s TeeTime SE jsme exkluzivně pro členy ČSOB Premium připravili benefit, který potěší snad každého golfistu. Pokud se zaregistrujete do aplikace TeeTime v rámci Partnerského programu ČSOB Premium, získáte od nás 50% slevu na jednu hru v roce na kterémkoli partnerském hřišti TeeTime a na další hry budete mít slevu 15 %. Věříme, že tento benefit oceníte, jakmile se golfová sezóna rozjede.

Dostanete víc, než čekáte, aneb golfové desatero

1. Překvapení
Jak by řekla matka Forresta Gumpa; golf je jako velká bonboniéra. Nikdy nevíte, jaký bonbon vytáhnete a jak bude chutnat. Nikdy nezahrajete dvě stejné rány, každý váš odpal je originál. Na hřišti se zkrátka nikdy nebudete nudit.

2. Zdraví
Golf je prokazatelně prospěšný. Spálíte minimálně 1500 kalorií za 18 jamek. Výzkum ukazuje, že slunce a z jeho svitu získaný vitamin D zlepšují spánek, zvyšují přirozenou ochranu proti chorobám a zvedají náladu.

3. Balzám
Každé golfové hřiště je jiné. Procházka po rozmanitém a zajímavém golfovém areálu je zároveň pastvou pro oči a balzámem pro vaši unavenou duši.

4. Klid
Na hřišti musíte mít vypnutý mobil nebo alespoň ztlumené zvonění, takže jste ušetřeni nesmyslných hovorů, sledování esemesek a e-mailů, což je v dnešní hektické době k nezaplacení. Jediné, co máte na starost, je golf.

5. Mysl
Golf je hra, při které dokonale poznáte sami sebe. Učí, jak věci nevzdávat, a pěstuje vytrvalost. Jako individuální sport vede k samostatnosti, ale díky mnoha soutěžím zároveň piluje i smysl pro týmovou spolupráci.

6. Mozek
Na greenu posilujete mozek, musíte přemýšlet a učit se. Se hrou se dá začít kdykoli a pro golfisty v pokročilém věku by mohlo být zajímavé, že jsou na tom ve srovnání se svými vrstevníky líp, co se týká Alzheimerovy choroby.

7. Kolegové
Na hřišti většinou panuje přátelská atmosféra. Hráči golfu bývají ze stejného těsta a vyznávají stejnou filozofii.

8. Hodnoty
Golf vychovává k úctě k pravidlům a tradičním hodnotám. Být konzervativní a dbát na jisté zásady nemusí být znamením zkostnatělého zpátečnictví.

9. Slast
Když muž nebo žena odpálí „drajv“ na dalekou vzdálenost a ještě je u toho někdo vidí, může se dostavit opravdu nadstandardně příjemný pocit. Ano, s golfem můžete zažít mnoho slastných okamžiků.

10. Nekonečno
Je to hra na celý život. Platí, že golf je stvořen pro lidi od okamžiku, kdy se naučí chodit. A horní věková hranice? Ta prostě neexistuje.