Zjednodušili jsme potvrzování online plateb

Placení kartami online zažívá od března loňského roku vlivem pandemie obrovský boom. Proto se snažíme používání karet při placení na internetu nestále vylepšovat a zjednodušovat. Letos jsme si pro vás připravili novinku. Místo zdlouhavého opisování SMS kódů teď můžete použít aplikaci Smart klíč.

Platby na internetu a Smart klíč

Doposud bylo pro potvrzování plateb nutné opsat do příslušného políčka 6místný kód, který vám přišel přes SMS zprávu. S tím je teď konec. V průběhu ledna pro vás totiž >spustíme možnost ještě rychlejšího potvrzování plateb. Stačí si do chytrého telefonu nainstalovat aplikaci ČSOB Smart klíč, pokud ji ještě nemáte. Pak už nemusíte nic opisovat, platby potvrdíte přímo v aplikaci. Je to snadné, bezpečné a hlavně pohodlné. Uvidíte, že si na vyplňování SMS kódu ani nevzpomenete.

Jednodušší způsob placení na internetu

Další novinkou, kterou ve světě online plateb kartou v průběhu ledna představíme, je chytré ověřování internetových transakcí. Spočívá to v tom, že ne každou platbu budete muset potvrzovat ČSOB Smart klíčem nebo SMS kódem. Naše systémy umí rozeznat obchodníka, kde nakupujete, a na základě vyhodnocení rizikovosti transakce po vás pak ověření nebudou vyžadovat. Děláme to proto, abyste na internetu platili ještě pohodlněji.

Internetové předplacené služby a karty

Vypršela vám platnost karty, dostali jste novou a najednou vám přestaly fungovat vaše předplacené služby (např. Netflix nebo Spotify)? To už se vám u nás nestane. O vše se teď nově postará automatické navázaní karty. Starosti s obnovením služby, kde jste měli původní kartu zadanou, tak můžete klidně hodit za hlavu.