Důkaz úspěchu? Spokojení a odpočatí klienti

Matrace může pozitivně ovlivnit nejen kvalitu spánku, ale také vaše zdraví. Společnost Magniflex se vývojem matrací a jejich účinkem na zdraví lidí zabývá už více než 60 let. Abyste při výběru matrace nelehli vedle, poskytnou vám v prodejně této značky spánkoví poradci konzultaci pro nejúčinnější spánkovou regeneraci. Klienti ČSOB Premium se mohou těšit na exkluzivní nabídku.

O zdravém spánku a o tom, jak výběr správné matrace ovlivňuje náš život, jsme si povídali s Františkem Hlaváčem, generálním ředitelem společnosti Magniflex.

Původní profesí jste bankéř, jak jste se dostal ze sféry vysokých financí až k prodeji matrací?

Po studiu na VŠE jsem ještě za socialismu nastoupil do Státní banky Československé v Chebu, odkud pocházím. Za dva roky jsem přešel do pražské centrály. V době revoluce se státní banka dělila na komerční banky a já dostal za úkol transformovat Komerční banku, která se od Státní banky oddělila, na banku západního standardu. To byla první velká výzva.

Později jsem dostal nabídku od americké Household. Byla to skvělá škola, poznal jsem americkou mentalitu v obchodě. Neexistují tam problémy, ale výzvy. Dodnes na to rád vzpomínám a z těchto zkušeností čerpám. Ovšem když Household koupila HSBC formou nepřátelského převzetí, s novým majitelem jsme si logicky nerozuměli. Dal jsem tedy výpověď a rozhodl se, že se pustím v padesáti do podnikání.

Jak jste se dostal zrovna k matracím?

Zvažoval jsem několik možností od IT přes vzdělávání po obchod, ale pak jsem se zúčastnil jednání v italské rodinné firmě Magniflex v Pratu u Florencie a naprosto mě okouzlila jejich tradice a hrdost na firmu, kterou vybudoval otec a dnes ji úspěšně řídí jeho tři synové. Vyvážejí do sta zemí světa, vyvíjejí výrobky ve spolupráci s lékaři a odborníky z nejproslulejších světových univerzit, zakládají si na zdravotních patentech a hlavně na férovosti a poctivosti.

Navíc tato firma tenkrát ještě ve střední a východní Evropě nepůsobila, takže pro mě bylo zajímavé začít od nuly a vybudovat distribuční síť. Tím bylo v podstatě rozhodnuto. Nyní, po 11 letech od této osudové návštěvy, působíme jako exkluzivní distributor ve třech zemích, které mají dohromady téměř 50 milionů obyvatel.

V čem jsou matrace Magniflex tak výjimečné?

Magniflex používá výhradně vlastní patentované paměťové a studené pěny. Vyrobit kvalitní pěnu je náročná alchymie. Jedinečnost našich patentů je i v tom, že můžeme dát až dvanáct let záruku na tvarovou stálost a pružnost pěny. Paměťová neboli viskoelastická pěna je původně vynálezem NASA, která ji vyvinula pro vystýlku skafandrů kosmonautů, aby se při mnohonásobném přetížení a dlouhodobých pobytech ve vesmíru zabránilo proleženinám a poškození pohybového aparátu, zejména kloubů.

Paměťová pěna Magniflex je vyráběna s maximálním ohledem na životní prostředí, je testovaná na absenci jakýchkoli zdraví škodlivých látek (OEKO-TEX) a má dokonalé anatomické účinky. Dokáže uvolnit tělo během spánku, umožní mu lépe regenerovat, působí proti proleženinám a zásadně snižuje počet otočení spícího během noci. I díky tomu získala nejvyšší zdravotní certifikát v EU a může být označována jako Zdravotní produkt 1. kategorie.

Jak pomáháte zákazníkovi orientovat se v širokém výběru matrací na trhu?

Naší základní filozofií je poskytovat kvalitní poradenství. V našich podnikových prodejnách pro Česko v Praze 8 – Karlíně a u letiště v Obchodním centru Šestka pořádáme semináře s lékaři, docházejí k nám chiropraktici, architekti i privátní klienti. Společně s nimi analyzujeme vlastnosti matrací a jejich využití při různých zdravotních poruchách od bolestí zad, krční páteře až po specifické stavy, jako jsou svalová atrofie, Bechtěrevova choroba, vyhřeznutá ploténka, pooperační stavy po výměně kyčelních či kolenních kloubů či různé alergie.

Vždy se snažíme klientovi poradit a nabídnout produkt, který mu bude nejlépe vyhovovat. Překážkou pro nás nejsou ani lidé trpící extrémní nadváhou. Oproti konkurenci dodáváme matrace, které se dokonale přizpůsobí až do hmotnosti 150 kg a u extrémních případů až 180 kg.

O jakou matraci je v současné době největší zájem?

Před třemi lety jsme dokončili šestiletý vývoj a testování unikátní matrace MagniStretch pro klienty s diagnózou výhřezu ploténky, blokací páteře, skřípnutých nervů v páteřní oblasti, skolióze a sesedání páteře. Zatímco spíte, natahuje matrace vaši páteř. Pomocí tlaku vyvíjeného vaší tělesnou hmotností na matraci se vrchní vrstva matrace roztahuje – každá polovina se pohybuje opačným směrem.

Tento pohyb neinvazivně roztahuje páteř, rozšiřuje prostor mezi obratli a napomáhá regeneraci a revitalizaci meziobratlových plotének během spánku. Páteř se mechanicky rovná a obnovují se její biologické funkce. Nikdo z naší konkurence obdobný výrobek nenabízí.

Máte v nabídce nějakou další technologii, kterou byste nám zde rád představil?

Naše životy v poslední době ovlivnila světová pandemie koronaviru. Jednou z nejpostiženějších zemí byla právě Itálie. Náš multioborový výzkumný tým dokázal v rekordně krátkém čase vyvinout a uvést do výroby nový revoluční patent ViroStop.

Ten využívá vlastností aktivního stříbra a vytváří prostředí, ve kterém viry ani bakterie nedokážou přežít. Pokud z této matrace vstane infikovaný člověk, patentovaná látka do deseti minut nebezpečné viry odstraní a zajistí, že lůžko bude bez rizika.

Probouzejte se každé ráno jako znovuzrození

Do 31. 3. 2021 můžete využít exkluzivní nabídku pro klienty ČSOB Premium. Při zakoupení jakékoli matrace Magniflex získáte anatomický zdravotní polštář zdarma. Obsluze v prodejně stačí sdělit, že jste klienti ČSOB Premium.