Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat!

Spolupráce ČSOB Premium a Nadačního fondu Mathilda trvá už téměř rok a půl. Za tu dobu jsme společně poslali na výcvik vodicích psů více než 800 tisíc korun a pomohli tak vycvičit 3 pejsky, kteří nyní pomáhají svým nevidomým páníčkům a dělají jim radost. To je krásný příběh!

Vizual

Zpátky do života

A krásná je i myšlenka, na které Nadační fond Mathilda v roce 2010 vznikl – vzájemně propojit skupiny lidí, kteří pomoc potřebují, s těmi, kteří pomáhat chtějí, s těmi, kteří vědí, jak na to. Díky tomu vznikají smysluplné projekty vzdělávání nevidomých a slabozrakých osob, jež výrazně přispívají k jejich integraci do společnosti včetně pracovního uplatnění. Nejen o tom jsme si v našem podcastu „Buďte v obraze“ povídali s Lubošem Krapkou, dlouhodobým ředitelem NF Mathilda.

Platby, které pomáhají

Nepostradatelnými pomocníky pro mnohé zrakově postižené lidi jsou vodicí psi, jejichž výcvikem a výchovou se NF Mathilda také zabývá. Výcvik jednoho vodicího psa vyjde na téměř 300 tisíc korun a počet těch, kteří na toho svého ještě čekají, je stále vysoký. Proto se ČSOB Premium rozhodlo pomáhat a zapojit do pomoci i své klienty. Ti si mohou jednoduše aktivovat doplňkovou službu Mathilda na své kreditní Premium Kartě. Z každé platby pak automaticky odchází 0,1 % Nadačnímu fondu. Stejnou částkou přispěje i ČSOB Premium a společnost Mastercard, takže každý příspěvek se ztrojnásobí. Čím více lidí se přidá, tím více vodicích psů se nám podaří vycvičit. Službu si můžete jednoduše aktivovat přes svého Premium bankéře, Premium linku (800 370 370) nebo v Premium zóně v internetovém bankovnictví.

Patronkou a zakladatelkou NF v jedné osobě je hraběnka Mathilda Nostitzová, která již více než 20 let pomáhá lidem se zrakovým postižením a jak sama říká: „Pomoc není otázkou peněz, ale srdce.“

Všem, kteří službu podporují, upřímně děkujeme a budeme rádi, když nám zachovají přízeň i nadále.