Grandhotel Pupp po ozdravné kúře

Grandhotel Pupp vede už rok a půl generální ředitel Jindřich Krausz. Někdejší manažer známé pražské kavárny Café Louvre a rodák ze severních Čech proměňuje se svým týmem tuto ikonu českého hotelnictví k nepoznání – samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu. A jako klienti ČSOB Premium zde můžete využít exkluzivní nabídku.

Generální ředitel Grandhotel Pupp Jindřich Krausz

Jak byste popsal zážitek, který čeká na hosty v Grandhotelu Pupp
Naším posláním je, aby každý host zažíval pocit vřelosti a jedinečnosti od prvního do posledního okamžiku, který v jednom z nejstarších evropských hotelů stráví.

Pupp vedete pouhý rok a půl. Přitom jste už s týmem zvládli výrazně zlepšit služby i samotné prostředí hotelu. Jak to děláte, že se vám to daří v tak rychlém tempu?
Hotel za svou historii získal punc kvality, ze kterého čerpáme, a snažíme se vše přiblížit době jeho největší slávy za první republiky. Samozřejmě s citem, abychom vyhověli současným trendům a požadavkům hostů.

Co považujete za nejzásadnější změny?
Nastavili jsme novou cenovou politiku, která daleko lépe zohledňuje naši českou a evropskou konkurenci. Hosté si dnes mohou vše jednoduše porovnat, proto musí být naše ceny smysluplné. Také jsme od základů změnili komunikaci hotelu, když jsme společně se Studiem Najbrt vyměnili celý vizuální styl. Do interiéru také vracíme české značky.

Jaké značky jste pro spolupráci oslovili?
Hned po vstupu do hotelu uvidíte květinové aranžmá ve vázách Moser a uslyšíte hrát piano Petrof. To jsou spolu se společností Thun, která vyrábí porcelán, zástupci českých prémiových značek. Na pokoji mají hosté připravenou vychlazenou lahev Mattoni na přivítanou a v koupelně kosmetiku Manufaktura, aby si mohli české produkty užít doslova na vlastní kůži. A nesmím zapomenout na naše nejlepší apartmá, která jsou vybavena digitronovými hodinami od Dalibora Farného.

Kromě služeb investujete do úprav samotných prostor hotelu, v květnu jste dokončili rekonstrukci recepce a lobby. Co si od ní slibujete?
Jednoznačně zvýšení komfortu hostů. Recepce jsme vrátili na jejich původní místo, aby si hosté užili pocit z opravdu grandiózního prostoru hotelu. Výměnou vstupních dveří za otočné zase docílíme lepšího tepelného komfortu – v létě do hotelu nebude pronikat horko, v zimě zase chlad. Vedle toho jsme vybudovali alternativní přístup do hotelového spa a na pokoje nainstalovali nové televize, které umožňují bezdrátové připojení a sledování oblíbených streamovacích služeb jako například Netflix.

Zmínil jste hotelové spa. Pupp je součástí lázeňské tradice Karlových Varů, jeho budova velkolepě uzavírá celou lázeňskou kolonádu. O typicky lázeňský hotel ale nejde…
Přesně tak. Od roku 1701 je místo, na kterém dnes hotel stojí, centrem zábavy Karlových Varů – probíhaly tu koncerty, módní přehlídky, skvělá gastronomie. Za lázeňskými kúrami se vždy chodilo do městských lázní. Před pěti lety ale hotel postavil moderní spa centrum s nerezovým 15metrovým bazénem, saunami a párou. Letos chystáme na jeho střeše otevření sluneční terasy, aby se mohli hosté v soukromí opalovat. V části nazvané Harfa zase probíhají relaxační masáže pod nádhernými zlatými štukovými stropy. To je podle mě zážitek, který si nesmí žádný z hostů nechat ujít.

Když jste nakousl gastronomii, na co se hosté mohou těšit v této oblasti?
V hotelové restauraci Malá dvorana nabízíme nové sezonní menu. Kolegové z kuchyně neustále vyrážejí na obhlídky k místním farmářům a jsou nadšeni z kvality, kterou nabízí. Hosté tak na talíři dostanou to nejlepší z kraje. Kavárna Café Pupp naopak nabízí stálici – dort Pupp, který je poctou našemu zakladateli. Kdo ho neochutná, jako by v Puppu nebyl! A do konce roku také uspořádáme několik speciálních akcí se známými kuchaři, aby byla naše nabídka pro hosty ještě pestřejší.

Máte připraveny i nějaké novinky pro letní sezónu?
Po celou letní sezónu budeme mít pro hosty připraveny nejnovější modely elektrokol Specialized, na kterých hosté mohou navštívit například rozhledny s výhledy na Karlovy Vary. Příznivci pěší turistiky si mohou vyjít na vyhlídku Diana a projít se stezkami lázeňských lesů tyčících se nad hotelem. Pro příznivce relaxace a soukromí připravujeme sluneční terasu na střeše našeho spa a také letní kino, jež se bude nacházet přímo v hotelu a ve kterém budeme promítat několikrát týdně. Věřím, že si každý host přijde na své.

V Karlových Varech nyní trávíte velké množství času. Jste stále jen zavřený v hotelu a pracujete, nebo si užíváte i okolí?
Zpočátku tomu tak opravdu bylo, dnes už ale pravidelně vyrážím do přírody. Rád jezdím na kole, moje oblíbená trasa vede po cyklostezce od hotelu podél Ohře až do Chebu. Nedávno jsem také objevil oboru sv. Linhart s jeleny sika. V létě máme s přítelkyní na seznamu podívat se na hrad Loket a na druhou nejhodnotnější památku v České republice, relikviář svatého Maura, v Bečově nad Teplou. Stále mě překvapuje, co všechno může okolí Varů nabídnout.

Staňte se filmovou hvězdou na noc či dvě

Noc v grandhotelu Pupp nemusí zůstat jen vysněnou představou. Všichni klienti ČSOB Premium si teď mohou dopřát jeho jedinečnou atmosféru s 25% slevou (při rezervaci na webu hotelu stačí zadat slevový kód „ČSOB PREMIUM“).