Platby mobilem jsou tady!

Přivítejte Apple Pay, Google Pay a Garmin Pay. Se svým mobilem i chytrými hodinkami teď jednoduše zaplatíte v kamenných obchodech a vyberete si i z bezkontaktních bankomatů. Jak na to?

Placení mobilem a chytrými hodinkami je stejně jednoduché jako bezkontaktní kartou a zároveň maximálně bezpečné. Stačí je odemknout, přiložit k terminálu, počkat na pípnutí a je zaplaceno.

Začněte platit mobilem ještě dnes

  1. Potřebujete kreditní kartu Mastercard World Elite nebo kartu Visa Infinite
  2. Mobil se systémem iOS nebo Android anebo hodinky Apple Watch a Garmin

TIP: Pro jednodušší nahrání karty doporučujeme mít povolené platby kartou na internetu.

Nastavení vám zabere minutu. Svou kartu nahrajete do aplikace, přepíšete ověřovací SMS a je to.

  • iPhone a Apple Watch: Aplikace Wallet
  • Mobily Android: Aplikace Google Pay
  • Hodinky Garmin: Aplikace Garmin Connect Mobile

Podrobný návod pro nastavení placení mobilem najdete na www.csob.cz/xpay.

Rychleji už to nejde: zavádíme okamžité platby

A ještě jedna skvělá novinka: platby poslané z internetového bankovnictví a Smartbankingu nyní přijdou opravdu hned, jako když posíláte SMS. Okamžitá platba je zdarma a funguje mezi většinou velkých českých bank.

Jak okamžité platby fungují?

  • Platby zadáváte tak, jak jste zvyklí – ve formuláři pro tuzemské platby v internetovém bankovnictví a Smartbankingu pouze přibylo nové tlačítko Okamžitá platba.
  • Peníze se připíšou během pár sekund – příjemce platby ji uvidí na svém účtu prakticky okamžitě, ať už peníze posíláte ve tři ráno, nebo ve státní svátek.
  • Banky, mezi kterými fungují okamžité platby (leden 2019) – ČSOB a Poštovní spořitelna, Česká spořitelna, Air Bank, Banka Creditas, Komerční banka, Raiffeisenbank, Moneta, PPF Banka.