Penzijko se vyplatí dospělým i dětem

Nově stát nabízí na penzijko vyšší příspěvky i možné daňové úspory, zároveň zvýhodnil také příspěvky od zaměstnavatele. Podívejte se, o kolik lépe vychází a do kdy jeho výhody můžete využít. A proč je dobré ho založit i svým dětem?

Penzijko se vyplatí dospělým i dětem

Využijte všechny výhody naplno

Letos poprvé můžete získat na penzijko od státu až 6 360 Kč ročně (2 760 Kč státní příspěvky a 3 600 Kč daňová úspora). Navíc do konce roku můžete využít i maximální daňovou úsporu, kdy je nově možné daňový základ snížit až o 24 000 Kč za penzijní spoření (původně 12 000 Kč).

Zaměstnavatel může nově přispět ještě víc

Další navýšený limit se týká příspěvků zaměstnavatele, který vám může na penzijko vložit až 50 000 Kč ročně (původně 30 000 Kč), přičemž tento příspěvek je osvobozen od daně. Příspěvky zaměstnavatele mohou tuto částku ovšem i přesáhnout, tam již ale neplatí daňové osvobození. Nové zvýšené limity je možné si doplatit do konce roku 2017 i jednorázovými vklady účastníka nebo zaměstnavatele.

Usnadněte svým dětem vstup do dospělosti

Penzijní spoření dávno není produktem pouze pro dospělé, jeho výhody může využít opravdu každý. Příspěvek na dětské penzijko může posloužit jako ideální dárek pro vašeho potomka do budoucna. Jakmile dospěje, může si z penzijka část peněz (nebo dokonce všechny) vybrat a použít třeba na první bydlení či studium. Dětské penzijko je bez poplatku za sjednání smlouvy i vedení a navíc nabízí potenciál zajímavého zhodnocení díky možnosti pravidelně investovat i do dynamických strategií. Na penzijko může dítěti přispívat kdokoli, nejen rodiče.

Více informací nejen o penzijku vám rád sdělí váš Premium bankéř, pomůže ho založit vám i vašim dětem a poradí, jak využít všechny výhody naplno.