Bankovní tipy na dovolenou

Připravili jsme pro vás několik rad, jak si volno v létě užít ještě víc. Využívejte všechny výhody, které máte, a nenechte se na dovolené už ničím zaskočit.

Bankovní tipy na dovolenou

Tipy pro letní cestování

Plaťte kartou MasterCard v zahraničí a my za vás zaplatíme útratu
S námi si pobyt v zahraničí užijete ještě o něco víc. Každá vaše platba debetní i kreditní kartou MasterCard uskutečněná v zahraničí do 15. 9. 2017 vás automaticky zařadí do slosování. V něm týden co týden hrajeme o proplacení útraty dvěma šťastným z vás, a to až do výše 25 000 Kč. A to není všechno! Každý měsíc jsou ve hře ještě dva zájezdy v hodnotě 75 000 Kč a 25 000 Kč dle vašeho výběru.

Ubytování na Hotels.com s 10% slevou

  • Exkluzivní sleva ve výši 10 % na vybrané hotely
  • Využít ji můžete pro svou dovolenou nebo třeba jen na prodloužený víkend
  • Objednávat ubytování můžete na této stránce

Priceless Cities: Exkluzivní zážitky ve světových metropolích, nově i v Chorvatsku

  • Zpestřete si svou dovolenou exkluzivními nabídkami gurmánských, sportovních a kulturních zážitků – například v Chorvatsku, Itálii, Španělsku či USA
  • Zde a v řadě dalších destinací jsou pro vás připraveny speciální nabídky a slevy
  • Registrujte se a vybírejte z těch nejlepších nabídek

S kartou ušetříte na každém litru paliva

  • S kartou MasterCard od nás můžete nakoupit u čerpacích stanic EuroOil pohonné hmoty alespoň za 300 Kč a automaticky získáte slevu 40 haléřů na každý litr paliva
  • Tu nejbližší čerpací stanici najdete na www.eurooil.cz
  • Samoobslužné čerpací stanice slevy neposkytují; maximální částka jednorázového nákupu pro získání slevy je 60 000 Kč, sleva se nevztahuje na LPG a CNG

Několik tipů, co vám ušetří nervy

  • Důležité dokumenty mějte offline i online – doporučujeme si vytisknout a zároveň poslat na e-mail kopii pasů, letenek, rezervace hotelů, víza atd.
  • Pomoc z vyšších míst v případě živelné či jiné katastrofy budete mít, když se zdarma registrujete na portálu ministerstva vnitra drozd.mzv.cz
  • Zapište si číslo 495 800 111 pro blokaci své karty

Tipy k platbám kartou v zahraničí, které vás zajímají

Podle jakého kurzu se přepočítává platba či výběr kartou?
Jedná se o kurz deviza-prodej, který je výhodnější než kurz valutový. Za platby kartou si banka nikdy neúčtuje poplatek. Pokud jej mimořádně požaduje obchodník, musí to předem oznámit.

Co dělat, když v zahraničí o kartu přijdu?
V případě ztráty či odcizení karty to neprodleně telefonicky nahlaste bance, která vydala kartu. Pro své klienty uvádíme rady na www.csob.cz/ztratakarty.

Kde si změním limit karty?
V mobilní aplikaci ČSOB SmartBanking nebo v internetovém bankovnictví okamžitě změníte limit pro platby a výběry z bankomatů, třeba když potřebujete vybrat neočekávanou sumu.

Liší se nějak platba kartou v zahraničí od platby kartou v ČR?
Probíhá naprosto stejně jako v ČR. Obchodník vás může požádat o zadání PINu nebo o podpis.

Mám odmítnout převod (konverzi) měny při výběru nebo platbě?
Služba Dynamic Currency Conversion umožňuje zvolit při výběru nebo platbě v zahraničí, zda se výběr zaúčtuje ihned zobrazeným kurzem cizí banky, nebo zda se zaúčtuje později kurzem ČSOB. Doporučujeme konverzi odmítnout, protože nabízený kurz cizí banky je většinou nevýhodný.