Právní servis na telefonu 24/7

S pojištěním právní ochrany máte vždy k dispozici pomoc odborníka. Kdy se na něj určitě obrátit?

Právní servis na telefonu 24/7

Díky pojištění právní ochrany máte komplexní právní servis vy i vaši blízcí kdykoli to budete potřebovat – 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Pojištění platí v Čechách i po celé Evropě a důvěřují mu dokonce i vynikající právníci, kteří již nejednou sami využili právní rady v zahraničí.

V životě je mnoho situací, které nejsou vždy příjemné a do kterých byste se nejraději nedostali. V takových případech máte k dispozici právní servis odborníka. Ten vám pomůže situaci řešit, zároveň můžete počítat s tím, že pojištění případně uhradí náklady, které takto mohou vzniknout.

Kdy využít právní servis odborníka

Právní ochrana vám pomůže nejen s právní asistencí, ale třeba i posouzením vybraných druhů smluv před podpisem. A může vám uhradit účelné a nutné právní výlohy (např. náklady na advokáta, soudní, správní či jiné poplatky, odměna znalce), které vznikly při ochraně a prosazování vašich oprávněných zájmů.

Na právní servis se můžete spolehnout například, když:

  • prodáváte auto a kupec po vás chce slevu za údajné skryté vady;
  • sousedův strom ohrožuje váš dům;
  • nájemník ve vašem bytě provede úpravy bez vašeho vědomí.

Právní servis se ale může hodit i v situacích, kdy primárně řešíte jiný pojistný problém, třeba:

  • při srážce na lyžích – s újmou na zdraví vám pomůže cestovní či zdravotní pojištění, pokud dojde na vyjednávání s protistranou, budeme vás zastupovat;
  • když vám soused vytopí byt a nemá pojištění – jsme tu pro vás, pokud se situaci rozhodnete řešit soudní cestou;
  • při dopravní nehodě – postavíme se za vás, pokud vám byla způsobena újma, ale pojišťovna viníka ji nechce z povinného ručení řádně uhradit nebo se na ni povinné ručení nevztahuje.

V rámci ČSOB Premium a jednoho pojištění zdarma nabízíme i pojištění právní ochrany řidiče, které poskytuje ochranu a právní pomoc při řízení motorového vozidla. Rozšířená placená varianta nabízí navíc rodinnou variantu a právní pomoc i v běžném občanském životě.