Běhání, cvičení, průzkum. A skoro čtvrt milionu pro Světlušku

Každou odpověď v našem průzkumu spokojenosti s ČSOB Premium jsme ocenili stokorunou, a to pro Nadační fond Českého rozhlasu na projekt Světluška. Za 2 356 odpovědí jsme proto Světlušce poslali 235 600 korun, které pomohou zlepšit život dětem i dospělým s těžkým zrakovým handicapem. Děkujeme všem, kteří se zapojili.

Běhání, cvičení, průzkum. A skoro čtvrt milionu pro Světlušku

Zatímco někteří pro Světlušku odpovídali, účastníci závodů v rámci našeho projektu ČSOB Na zdraví zase pro Světlušku cvičili. Jejich kliky, dřepy a další cviky vynesly Světlušce dalších 76 790 korun. Možná byl mezi nimi i někdo z vás. Navíc zaměstnanci ČSOB pro Světlušku běhali – na Nočním běhu pro Světlušku v Praze, Brně, Olomouci a Jihlavě.

A kdo nesportuje, mohl podpořit nevidomé a zrakově postižené návštěvou Kavárny POTMĚ – ať už v kavárně na náměstí Republiky v Praze, nebo v autobusové kavárně, která putovala po českých a moravských městech. Pokud ji neznáte, určitě vám návštěvu doporučujeme. Dát si černou kávu v černočerné tmě je velmi silný zážitek. Navíc když vás provedou a obslouží nevidomí kavárníci.

Jako generální partner podporujeme i další akce Světlušky jako sbírku V září Světlušky září, charitativní koncert Světlo pro Světlušku, Křišťál pro Světlušku apod. Naším společným úsilím je rozsvítit svět nevidomých a zrakově postižených – pomoci jim v každodenním životě, při práci či studiu a podpořit je v jejich koníčcích a volnočasových aktivitách.

Na nevidomé myslíme ale i v našem podnikání, proto je 95 % našich bankomatů vybaveno hlasovou aplikací – stačí do bankomatu zapojit sluchátko, obrazovka zčerná, aby nikdo jiný nesledoval transakci, a hlasová navigace klienta navede k výběru. Navíc 71 našich obchodních míst disponuje akustickými orientačními majáčky pro nevidomé a samozřejmě nabízíme i speciální účet pro handicapované, ke konci roku 2016 ho mělo 21 tisíc klientů.