Proč se vyplatí investovat pravidelně?

Jak pravidelné investování do fondů funguje, co umožňuje a jaké jsou jeho výhody? V článku se dozvíte nejen to, ale i jak získat bonus až 2 500 Kč.

Proč se vyplatí investovat pravidelně?

Malými krůčky za velkými sny

Díky pravidelné investici automaticky investujete určitou sumu peněz v pravidelných intervalech. Jde o nejefektivnější způsob, jak si vybudovat bohatství a připravit se na nečekané situace.

Motto: Budoucnost nepředpovíme, ale pomůžeme vám se na ni připravit.

Co umožňuje pravidelné investování

Snížíte riziko špatného načasování investice

Díky pravidelné investici se nemusíte starat, kdy nakoupíte, a vyhnete se tak emocionálním faktorům. Výzkumy ukázaly, že pokud je investice rozložena na 36 měsíců, riziko je mnohem nižší než v případě, že byla stejná částka investována jednorázově. Nicméně v návratnosti investice malý rozdíl je.

Využijete kolísání trhů ve vlastní prospěch

Když trhy klesají, nakupujete více podílových listů. Pokud trhy rostou, zhodnocují se vaše peníze lépe.

Poznáte sílu složeného úročení

Složené úročení může mít dramatický dopad na růst investice. Rozhodně se vyplatí začít pravidelně investovat již v mládí, protože to samozřejmě generuje vyšší konečný výnos (než když v pozdějším věku budete investovat mnohem vyšší částku).

Začnete podle sebe

Jestli budete investovat každý měsíc, čtvrtletně nebo jednou ročně, je na vás. Investovat můžete, aniž byste museli sledovat vývoj na akciových trzích. Vy se rozhodnete, jakou částku a jak dlouho budete investovat. Díky dlouhodobému a pravidelnému investování se i menší částky mohou zhodnotit a proměnit v sumu, která příjemně překvapí.

Proč pravidelně investovat do podílových fondů ČSOB

  • Možnost vyššího výnosu než na spořicích účtech
  • Vývoj své investice můžete sledovat online
  • Peníze máte zdarma k dispozici do 4 pracovních dnů

Bonus 2 500 Kč za pravidelné investování

Máme bonus pro každého, kdo s námi začne pravidelně zhodnocovat své peníze, třeba i jen 1 000 Kč měsíčně. A jak jej získat?

  1. Přijďte do nejbližší pobočky a začněte pravidelně investovat aspoň 1 000 Kč měsíčně
  2. Po dobu 5 let vám k investici každý rok přidáme bonus 500 Kč (celkem tedy 2 500 Kč)

Pravidla akce najdete na www.csob.cz/pravidelneinvestovani.

V případě jakýchkoli požadavků či dotazů neváhejte kontaktovat svého Premium bankéře.

Upozornění: K pravidelné investici 1 000 Kč měsíčně vám nyní přidáme do stejného fondu bonus 500 Kč ročně po dobu 5 let. Při zřízení pravidelné investice do více fondů se bonus vztahuje jen na jeden fond. Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Návratnost investované částky není zaručena. Investice do fondů na rozdíl od depozitních produktů nespadá pod pojištění vkladů.

Tento materiál má pouze informační charakter a nejedná se o nabídku ani veřejnou nabídku.